Veranderende omstandigheden.

Als branding en design studio is het ongelooflijk interessant om verschillende bedrijven in deze crisis te volgen. Om te zien stijgen. Maar helaas zien we ook bedrijven omvallen. In de omstandigheden die dagelijks veranderen en de onzekerheid die daaruit voortkomt, worstelen veel bedrijven om zich in dit snelle tempo aan te passen aan de nieuwe realiteit. De realiteit van het opereren tijdens een pandemie. “De Anderhalvemetermaatschappij”.

Daarom is het juist zo mooi om te zien dat er bedrijven zijn die onder deze ongelooflijke druk erin slagen om met geïnspireerde initiatieven de crisis het hoofd te bieden en tegelijkertijd aan hun merk bouwen. Bedrijven die goed om kunnen gaan met verandering en dit omarmen hebben altijd een grotere kans om hun concurrentie te ontstijgen. We zien zelfs bedrijven die het in deze tijd beter dan ooit doen. Allemaal dankzij hun sterke aanpassingsvermogen.

Aan de andere kant zien we nog steeds veel bedrijven die in hun marketing de traditionele pijlers van aanbiedingen die de kosten verlagen, problemen verlichten of het gemak vergroten benadrukken. Niet zo gek overigens, want dit is een klassieke tactiek die wordt toegepast tijdens een economische daling. Klanten aantrekken, klanten behouden, marktaandeel beschermen. Toch gaat veel van deze marketing “gelukkig” verloren in al het lawaai van de omstandigheden. Waarom gelukkig? Omdat de echte empathie mist. Deze tijden vragen om bedrijven die kunnen aanpassen in hun werkwijze en aanpak, niet om bedrijven die terugvallen op het oude en vertrouwde.

Op dit moment maken mensen zich zorgen over hun gezondheid, veiligheid, onderwijs, banen en bedrijven. Is er nog genoeg eten in huis. En in de supermarkt? Is er genoeg spaargeld? En natuurlijk het meest belangrijke: is er nog genoeg wc papier? Dit zijn de zorgen waar de mensen nu mee lopen. Of deze zorgen terecht of onterecht zijn maakt voor bedrijven niet veel uit. De zorgen zijn er. Je kan er niet omheen en op basis van die zorgen moeten we aanpassen en nieuwe initiatieven ontwikkelen. De succesvolle bedrijven spelen hier goed op in en bedenken zinvolle en emotioneel relevante oplossingen voor hun klanten. Voor de mensen.

Waarom denk je dat de meest succesvolle merken altijd al omschreven werden als klantgericht. Omdat ze altijd als merk altijd al ontwikkelden op basis van de uitdagingen en het gevoel van hun klant. De klant centraal stellen, niet je eigen ego. Het is daarom nu een cruciale tijd om je gebruikers echt te leren kennen en te begrijpen. Niet als marketing nummers en cijfers. Niet als een percentage van je eventuele conversiestijging. Maar als mensen. Mensen van vlees en bloed. Unieke mensen met hun eigen levens en gevoelens. Wat voelen ze? Wat denken ze? Wat zijn hun uitdagingen? Wat hebben ze nu nodig? Hoe kan jij ze echt helpen?

Het klinkt simpel, maar het empathische perspectief leidt tot rijkere inzichten en ideeën over hoe bedrijven betekenisvol kunnen zijn in het leven van mensen. Voor nu en in de toekomst. De complete focus van merken bouwen moet nu gaan over de emotionele connectie, anders zal je bedrijf verdwijnen. Wij zeggen altijd al dat dit de basis moet zijn, maar in deze tijd is het relevanter dan ooit.

Dus start je virtuele overleg. Gooi het in het team en wees genereus naar je gebruikers. Naar je mensen. Het is een investering in de toekomst die zowel onze samenleving als onze economie echt nodig hebben. De investering die je nu moet maken druist misschien tegen je gevoel van logica in, maar het is een investering die nodig is. Niet slechts voor het voortbestaan van je bedrijf, maar om sterker uit deze tijden te komen dan je erin bent gegaan.

 

Hulp nodig bij helderheid van je merk?

Laat dan je gegevens achter. We bijten niet.

Stuur ons je gegevens en vraag door of bel 085 130 76 11. Dan hebben we snel contact.

Contact