Anders denken. Anders doen.

Een gemeente website niet gebaseerd op de standaard template(s). Niet gebaseerd op de standaard technologie. Ook niet gebaseerd op de standaard toptaken filosofie. Anders denken. Anders doen. Dat is de grootste gemeente van Nederland. Gemeente Súdwest-Fryslân. Niet denken vanuit processen, maar een vanuit een filosofie van dienstverlening voor en door de gebruiker.

Bekijk het resultaat

Stevig fundament.

Meer dan 89.000 trotse Friezen. 89 kernen. Een kleurrijk gebied tussen Sneek, Stavoren en de afsluitdijk. Uniek door het groene landschap en het mooie water. 

Samen met de gemeente hebben we een stevige filosofie voor de dienstverlening vastgelegd. Een sterke merkpositionering. Een sterk karakter. Een stevig fundament voor communicatie en de groei van de gemeente.

Nieuwe insteek.

Uitnodigend, eenduidig en flexibel. De gemeente biedt de mogelijkheid om veel producten en diensten online te regelen. Om alle producten en diensten op een uitnodigende en eenduidige manier helder scanbaar te maken hebben we een een dynamisch twee-laags pop-up navigatie gecreëerd. Dit menu is het hart van de gehele website en maakt het mogelijk voor de gebruiker om met een minimaal aantal clicks door het complete aanbod te navigeren.

Open Webconcept.

Schaalbare toekomstbestendige technologie welke bijpassend is aan de dienstverlening methode van de gemeente. Gezamenlijk met vier andere innovatieve gemeenten hebben wij het zogeheten Open Webconcept op basis van Wordpress invulling gegeven. 

Het Open Webconcept is een samenwerking van meerdere gemeentes om praktijkgerichter, innovatiever en voordeliger te ontwikkelen. Op deze manier kunnen gemeente en leveranciers praktischer samenwerken om doorontwikkeling, flexibiliteit, en continuïteit te realiseren.

Toekomstbestendig.

Een nieuwe filosofie voor dienstverlening, een nieuw design en technologie die toekomstbestendig is. In combinatie is dat een stevig fundament voor de verdere optimalisatie voor de digitale dienstverlening van de Gemeente Súdwest-Fryslân. Anders denken. Anders doen. Met een heldere blik op de toekomst en de wil om te innoveren. Deze gemeente komt er wel.