Merken met een speciale betekenis.

Voor ieder van ons hebben een paar merken een speciale betekenis. Merken waar we van houden, vanwege hoe ze zich tot onder verhouden. Merken die ons helpen te doen wat we voorheen niet konden. Ze stimuleren groei en veerkracht door betekenis te creëren in het leven van mensen. En die betekenis komt uit twee bronnen: verbinding en vooruitgang.

Verbinding

Verbinding
Merken bouwen een persoonlijke band op met mensen. De meest aansprekende merken vertellen een verhaal dat aansluit bij het identiteitsgevoel van een klant en hen verbindt aan iets groters. Dat is meer dan alleen voorkeur of relevantie, maar een emotionele band die levenslange waarde stimuleert.

Als mensen zijn we in onze kern tribaal. Door banden te vormen kunnen we de wereld vertellen wie we zijn en wie we willen zijn. Verbinding is altijd belangrijk, maar het is vooral belangrijk als we zoeken naar manieren om ons te identificeren en erbij te horen.

Hoe kun je beginnen met verbinden?
Er zijn twee belangrijke drijfveren die dit doet en beide hangen sterk samen met hoeveel mensen zeggen dat ze van een merk houden. 

1. Wees trouw aan mij
Weet wie ik (als doelgroep) werkelijk ben. Deel mijn waarden, weerspiegel de manier waarop ik leef of werk en help mij met mijn ambities.

2. Laat zien dat je om mij geeft
Concentreer je instinctief op het creëren van waarde voor mij, waarbij je altijd mijn interesses voor ogen houdt.

Vooruitgang

Vooruitgang
Merken stellen mensen in staat vooruitgang te boeken. De beste merken creëren vooruitgang die is gebouwd op sterke product- en servicefundamenten die de echte behoeften oplossen en die voortdurend vooruitgang boeken vanuit een prestatie perspectief. Hierin moeten merk authentiek zijn en de emotionele belofte waarmaken in de ervaring die het levert.

Mensen vinden betekenis wanneer ze vooruitgang boeken in datgene waaraan ze werken. Of het nu gaat om het oplossen van een groter maatschappelijk probleem of de dagelijkse problemen van het (bedrijfs)leven.

Hoe zorg je ervoor dat mensen vooruitgang voelen?
Ook hier zijn twee belangrijke drijfveren en deze hangen samen met hoeveel mensen zeggen dat een merk hen helpt dingen te doen die ze voorheen niet konden doen.

1. Verwachtingen
Reset mijn verwachtingen (als doelgroep) over hoe dingen zouden moeten werken. Vooruitgang is verwachtingen overtreffen en betekenis en plezier aan elkaar te koppen. Het draait om een oplossing te vinden om het meest effectieve resultaat te bereiken.

2. Bevorder mijn wereld
Los de grote problemen op waar ik om geef en ook die kleintjes die ik nog niet heb opgemerkt en verbindt mij zinvol met anderen die dezelfde zoektocht hebben.op vervolgens de merkhandtekeningen die mensen kunnen volgen.

Waar sta jij nu als merk?

Merken die dit spel hoog inzetten zullen winnen. Zij zijn degenen die betekenis creëren van mensen. Het legt de basis voor diepere relaties die mensen aangaan met merken. Die betekenis komt uit twee bronnen: het soort dat persoonlijke waarde stimuleert (verbinding) en het soort dat actie stimuleert (vooruitgang).

Verbinding zonder vooruitgang riskeert verstoring en bij vooruitgang zonder verbinding dreigt uitval. Het combineren van beide is wat krachtige merken onderscheidt.

Verbinding en vooruitgang zijn nu al essentieel voor merken, maar zullen de komende jaren nog belangrijker worden. De gebruiker van de toekomst is waarde gedreven en wil verbinding maken met merken waarin ze geloven en die goed doen. Dat is vooruitgang. Maar ze willen ook sterk gepersonaliseerde ervaringen, die verbinding creëren. Merken moeten aan beide kanten presteren om een sterke klantervaring te bieden.

Dit was het weer.

Doei.
Maibru.

 

Vond je dit verhaal leuk? Mooi, want we hebben nog meer.
Bekijk alle Maibru verhalen