Plastic wegwerp merken.

En nee, dan hebben we het niet over fout plastic of andere wegwerp meuk. We hebben het over echte merken. Merken die bij hun ontwikkeling te kort door de bocht zijn in het maken van keuzes. Als er al keuzes worden gemaakt. En dan na een korte periode weer moeten herontwerpen, omdat ze niet goed genoeg hebben nagedacht. Simpelweg omdat ze te weinig tijd hebben gestopt in het denken, ook wel eens strategie genoemd, en te veel van dag tot dag leven. Ze maken geen keuzes op basis van essentie, maar keuzes op basis van trends. Omdat het nu mooi en hip is. Lekker fris kleurtje, stevig lettertype. Van "Yes!", we kunnen weer één of twee jaar verder. Daarna zien we wel weer verder. De wereld ziet er dan toch weer heel anders uit. We passen het dan wel weer aan. We zijn immers allemaal ‘agile’ tegenwoordig. Supertrendy.

Die snelle gedachte is er helaas teveel bij het ontwerpen van de fundering van een merk, als je het al überhaupt een fundering mag noemen. En ja, dat is voor ons net zo erg als het kopen van plastic tasjes. Het is de plastic soep in het bedrijfsleven.

Als je bezig bent met branding of design, zie het dan als een project zonder einde. Denk na over een merk die lang mee kan. Een fundering waar je op verder kan bouwen. Die niet op basis van elke trend bijgestuurd hoeft te worden. Door het vanuit de kern goed te ontwerpen. Vanuit echtheid. Vanuit eigenheid. Zodat je het vele jaren kan gebruiken. Dat is zoveel meer waard. Passend. Opvallend. Flexibel. En ja, dat heeft lef nodig. Want het gaat vaak tegen de huidige trends in. Wellicht ook wel tegen die hele gave felle kleurtjes. 

Dit is dan ook ons betoog om beter na te denken. Over strategie, branding en design. Zodat je niet de hele tijd je merk opnieuw hoeft uit te vinden. En ja, dit is ook onze strijd tegen het ontwikkelen van plastic wegwerp merken. Voor het maken van duurzamere keuzes. Als je daar hulp bij kan gebruiken, dan weet je ons te vinden.

Meer weten over Maibru? Klik dan niet hier 

Hulp nodig bij je rebranding?

Laat dan je gegevens achter. We bijten niet.

Stuur ons je gegevens en vraag door of bel 085 130 76 11. Dan hebben we snel contact.

Contact