De verandering van Julius Pringles, of kortweg Mr. P

Loop je gewoon tijdens je rondje boodschappen tegen de metamorfose van Julius Pringles, of kortweg Mr. P, aan. En ja..ze zijn zeker niet de eerste, maar waarschijnlijk ook niet de laatste die voor de inmiddels hele bekende platte look zijn gegaan.

Naast dat Mr. P een stuk platter is geworden is hij ook zijn haar verloren. Hij is inmiddels helemaal kaal. En hij is ook zijn vlinderdas kwijt geraakt. Alhoewel, de naam van Pringles is nu afgebeeld in een soort van vlinderdas.

Maar we moeten toegeven de flinke knipbeurt staat hem goed. Zijn flinke snor heeft hij nog en ook zijn prachtige expressieve wenkbrauwen zijn gelukkig niet verloren gegaan. Al met al voelt het vrolijk aan.

Naast het logo zijn ook de verpakkingen aangepakt. Er is gekozen voor een eenvoudigere lay-out. De overdreven illustraties zijn verdwenen. En die eenvoud van de verpakkingen is een verbetering naar onze bescheiden mening.

Toch ook een kritisch puntje. Dat is de schaalbaarheid van het logo naar verschillende kleuren. Ja natuurlijk, op bonte kleuren knalt het logo eruit. Maar in combinatie met lichtere tinten verbleekt het logo door de randloze benadering. In combinatie met lichte kleuren, er is namelijk ook een smaak met een witte bus, zullen er aanpassingen moeten worden gedaan. Wij hebben die versie nog niet gezien of ook die kleuren zijn aangepast.

Naar een goede kapper geweest
De vernieuwing van het merk is in veel opzichten een stap vooruit. De nieuwe look is flexibel en speels. Vooral is combinatie met felle tinten is hij zeer goed. Er was een heuse knipbeurt voor nodig om het een jongere look te geven, maar wij zijn enthousiast over de retro ogende stijl. En we zijn blij dat hij zijn snor heeft laten staan.

Nu wij dit hebben verkondigd zullen de aandelen wel gaan stijgen. Doe er je voordeel mee.

Doei.
Maibru.