2020 is exit.

We hebben 2021 met zijn allen gehaald. Het is een buitengewoon moeilijk jaar geweest voor de mensheid. Het heeft het ecosysteem waarin merken werken, consumenten betrokken zijn en de waarde die organisaties bieden volledig hervormd. We hebben onze inzichtelijke meningen en reflecties verzameld en spreken onze verwachtingen uit.

We hebben niet alle antwoorden, maar dat betekent niet dat we er niet over nadenken. Hier zijn enkele dingen waar we over nadenken. Enkele tips die wellicht het navigeren in ruwe wateren een stuk soepeler kunnen maken. 

1. Consistentie
In het licht van de huidige en toekomstige realiteit is het belangrijk om consistent te blijven. Helderheid van merken geeft houvast voor mensen. Wees duidelijk in je doel en vertel waarom je bestaat. Verkonding dit op een relevante en authentieke manier naar je gebruikers. Speel in op je sterke punten en wees uniek. Helaas lieten we die uniekheid in de eerste fase van Covid even varen, wat resulteerde in een overvloed aan 'we doen het samen' berichten.

2. Beter luisteren
Goed kunnen luisteren is een kwaliteit welke veerkrachtige merken bezitten. Het vermogen om op de meest geschikte manier op je publiek te reageren vereist luisteren en begrijpen hoeveel het leven van mensen is veranderd en hoe dit mensen heeft be├»nvloed. Het is essentieel om jezelf in de schoenen van je publiek te verplaatsen en je voor te stellen welke zorgen zij hebben. Als een bedrijf nog niet is overgegaan van een bedrijfsgerichte naar een klantgerichte kijk, dan zal het de komende tijd echt worstelen. 

3. Aanpassingsvermogen
Eigenlijk iedereen heeft hun bedrijfsmodel en strategie moeten herzien en een nieuwe manier moeten vinden om dingen te doen. Met een focus op het maximaliseren van de waarde die je als organisatie geeft zullen oorspronkelijk plannen aangepast moeten worden en moeten er snel beslissingen worden genomen op basis van de huidige situatie en mogelijkheden.

4. Leiderschap
Ten slotte leiderschap. Roerige tijden vraagt leiderschap. Met leiderschap kunnen we het vertrouwen behouden en vergroten. Zowel intern als extern. Leiderschap moet ons helpen, om ons op ons gemak te voelen, in deze rommelige wereld.

En nu?
De aankomende tijd houden wij de krachten die spelen die het gedrag van mensen beïnvloeden nauwlettend in de gaten. Op welke manier navigeren organisaties door een uitdagende omgeving. Er staan ons nog een tal van uitdagingen te wachten en hoe de economie zich gaan houden is moeilijk te voorspellen. Maar er zijn ook zeker kansen. Veerkrachtige en heldere merken zullen slagen. Een goed begin is om je kracht / waarde te onderzoeken.

 

Lees meer Maibru verhalen