Tevredenheid is ervaring min verwachting.

Vorige week las ik een artikel waarin mensen werden aangemoedigd om de quarantaine tijd te gebruiken om iets “buitengewoons” in hun leven te bereiken. Maar wat is buitengewoon? Omdat onze realiteit is veranderd, moeten we onze statistieken wijzigen waarmee we ons succes beoordelen. 

Als je tevredenheid in een model wilt gieten, dan komt het simpel gezegd hier op neer: Tevredenheid (T) = Ervaring (E) - Verwachtingen (V). Op dit moment heeft het virus veel impact op de ervaring die geboden kan worden. Het is dus belangrijk om onze verwachtingen realistisch bij te stellen naar de huidige situatie. Op die manier komt er weer goede balans om een tevredenheid te bereiken.

Verwacht vertragingen. Verwacht hobbels. Verwacht iets minder op sommige plekken en iets meer op andere. Maar het is nu jouw voornaamste taak om gezond te blijven. Gezond te blijven doe je door een goede balans te vinden. Alleen met een heldere en realistische missie win je de strijd. En nee, ik pleit er niet voor elke avond naar de fles te grijpen en weer een aflevering van Tiger King te kijken. Maar als het jou helpt in de balans dan zeg ik ga ervoor. Laat het wel een traktatie blijven.

Er zijn natuurlijk onmiskenbare superhelden, zoals bijvoorbeeld verplegers, artsen, supermarktmedewerkers en alle andere mensen met essentiële beroepen. Maar voor de meeste van ons is het onze rol om thuis te blijven en voor onszelf en de mensen om ons heen te zorgen. Investeer daarom in ervaringen die wel binnen je controle liggen. Krijg genoeg slaap. Ga schrijven. Ga lezen. Maak een wandeling. Schrijf een bedankbriefje. Geef, indien mogelijk, wat extra geld aan de plaatselijke voedselbank. Maak ook van deze tijd gebruik om je best mogelijke leven te leiden. Het gaat niet om wat je gedaan krijgt. Deze reis is voor iedereen een zware opgave. Het enige buitengewone wat telt is veilig aankomen.

Tot snel!

Ben jij in balans? 

Laat dan je gegevens achter. We bijten niet.

Stuur ons je gegevens en vraag door of bel 085 130 76 11. Dan hebben we snel contact.

Contact