Verbinding, wat is het?

Het staat groot op onze website. ‘We geven merken strategische, visuele en verbale helderheid’. Helderheid door volledig te focussen op de gebruikersproblemen van deze tijd. Want gebruikersproblemen oplossen is waarde voor een merk creëren. Die creatieve verbinding is de motor van vooruitgang.

Prachtig natuurlijk. Maar wat is nou echt verbinding? Verbinding is namelijk best lastig te omschrijven. Want je voelt het en/of je ervaart het.

Oke, ga er even voor zitten. Hier gaan we.

Het mooie aan een verbinding is dat er verschillende elementen in zitten. Even een opsomming en dan gaan we er dieper op in:

  • Het is een behoefte
  • Het geeft steun
  • Het geeft kracht
  • Het is wederkerig
  • Het geeft energie

Verbindingen zijn essentieel in ons leven. Als persoon wil je ergens bij horen. Een omgeving die jou inspireert. Het is een basisbehoefte van de mens. Inspiratie is een energie die je ervaart en voelt. Het is waardering naar elkaar die steun of kracht geeft in het leven.

Daarnaast is wederkerigheid van een verbinding erg belangrijk. Het is niet alleen halen of brengen. Het gaat om gelijkheid. Het is elkaar ondersteunen en helpen. En op dit vlak hebben vele bedrijven nog een flinke weg te gaan. Het is vaak vooral zenden in plaats van ontvangen. Maar als bedrijf heb juist de taak om problemen van gebruikers op te lossen. Fysiek of mentaal. Alleen dan kan je met ze verbinden. Zij staan centraal, niet jij. Hoe geweldig je ook bent.

Een sterke verbinding wordt pas echt mooi als je er beide energie uit haalt. Iedereen kent wel die energieboost. Een fijn moment.

Een verbinding heeft dus meerdere elementen, maar als bedrijf heb je de taak om daar de leiding in te nemen. Door jouw dienstverlening zo in te richten dat je gebruikersproblemen op gaat lossen. Dat is aan je merk bouwen.

Succesvolle bedrijven weten dit als geen ander en zijn continue bezig om creatieve verbindingen te maken tussen gebruikersproblemen en bedrijfsoplossingen. Het geeft kracht, energie en je doet het samen. Daarom is de motor van innovatie is verbinding.

Lees meer Maibru verhalen