Designers maken het mooi, schrijvers maken het niet oersaai.

Designers kunnen de meest gecompliceerde stromen vereenvoudigen en als er rommel in een interface zit dan lossen zij dat op. Ze kunnen zelf prachtig gepolijste prototypes maken. Maar wanneer die prototypes bij gebruikers worden getest dan werken de woorden vaak niet.

Vaak staan er allemaal nette, zij het voorspelbare, dingen over het product of dienst. Veel gebruikte woorden als eenvoudig en gemakkelijk. Meerdere keren herhaalt. Eenvoudig. Gemakkelijk. Ja, inderdaad gemakkelijk is het ook. Gevraagde woorden om te beschrijven. Daar is niets mis mee, maar er is ook niets gedenkwaardigs aan. Feitelijk maakt het niets kapot. Het design is vaak prachtig. Het maakt het alleen OERSAAI.

Daarom moeten we met kleuren, lettertypen, illustraties, beweging, geluid en zeker met woorden persoonlijkheid toevoegen. Een samenwerking tussen designers en schrijvers.

Bouw een stem vanaf het begin
Vorm een complete ervaring vanaf het allereerste scherm.  De eerste zin of twee zinnen moeten direct beginnen met het creëren van een persoonlijkheid en het vormen van een verwachting. Misschien is het een feitelijke waardepropositie. Of een interessante titel. Of een standpunt over de wereld. Het belangrijkste is dat het klinkt als jouw merk, het gebruikers boeit en de toon zet voor alles wat gaat volgen.

Creëer de juiste content
Goede content zorgt ervoor dat het product / dienst bij het merk past. Het helpt gebruikers de ervaring te begrijpen en te herkennen waar een bedrijf voor staat. Het is een samenwerking tussen hoe je het schrijft en wat je doel en waarde is.

Selecteer woorden nauwkeurig
Eén enkel woord kan de perceptie volledig veranderen. Alle functies en acties moeten een naam krijgen en georganiseerd zijn om het merk te weerspiegelen. Maak dan ook een keuze voor één woord en voer dit overal door.

Voer je merkstem tot in de kleinste details door.
Laadschermen, foutmeldingen, footer teksten. Die details doen er allemaal toe. Alles is een kans. Ook de kleinste stukjes tekst moeten moeten gebruikers helpen de ervaring te begrijpen en een gevoel bij het merk te krijgen. Schrijf daarom de kleinste details ook met dezelfde aandacht als grotere stukken.

Twijfel? Kies dan voor duidelijkheid
Oja, sommige schermen hebben weinig persoonlijkheid nodig. Dat is niet erg. Pagina’s waar je persoonlijke gegevens moet invullen of een betaling moet doen. Dit zijn pagina’s die gewoon kinderlijk eenvoudig moeten zijn. Dat is hun doel. En bij twijfel, kies altijd voor duidelijkheid. Er is geen beter woord voor “adres”. En geen betere manier om “betaal nu” te schrijven.

Lees meer Maibru verhalen