“Havergurt” staat op plek 12.364.205 van populairste zoektermen in Nederland.

Jakkes. Je hebt je hart uitgestort. Je drukt op publiceren. En je zit klaar. Je wacht op de razernij van reacties, likes en shares. Vier uren later… niets. Je drukt op vernieuwen. Er moet iets fout zijn gegaan met het laden van de pagina.

Je leest je verhaal nog eens na. Ja, het is best wel saai. Het is eigenlijk net zo droog als de ellebogen van menig 70 plusser. Het is gewoon niet gelukt om je doel te bereiken.

Maar speel eens een spelletje met je lezer. Laat wat bloed achter in de eerste regel. Dat wil zeggen, begin met iets verrassends, spanning of iets dramatisch. Moet er echt bloed zijn? Nee. Er hoeven geen lichaamsvloeistoffen te vloeien. Maar probeer iets te morsen. Iets rauws, mysterieus of persoonlijks.

Of je nu een e-mail, een blogpost, een Instagram post of advertentie schrijft, probeer de inleiding over te slaan en open met een element van verhaal en spanning. Om het een keer niet zo droog als al die ellebogen te maken.

En om dan direct maar met een heerlijk voorbeeld te eindigen. Oatly.

“Havergurt” staat op plek 12.364.205 van populairste zoektermen in Nederland

  • Wij denken dat het na vandaag plek 12.364.204 wordt.
     

We hebben nieuws waar marketing mensen enthousiast van worden, maar wat jij hooguit ‘ok’ vindt; Oatly Havergurt is vanaf nu te krijgen bij Albert Heijn.

Inderdaad, je kunt nu de koude kant van Albert Heijn binnenlopen en daar Oatly Havergurt vinden in de gewone smaak naturel en in de al even gewone smaken Grieks, aardbei en bosbos.

Als je ons was, zou je natuurlijk stuiteren van enthousiasme nu je eindelijk een yoghurt zonder zuivel kan introduceren die net zo smaakt als traditionele yoghurt maar beter is voor de planeet omdat het gemaakt is van haver in plaats van koeienmelk. Maar als je jou bent- en die kans is vrij groot- denk je over dit nieuwe product misschien net zo als over andere yoghurt issues; niet al te vaak en zonder veel emotie. Dat lijkt ons een prima rolverdeling.

Havergurt.
De zoekmachine sensatie.

Vond je dit verhaal leuk? Mooi, want we hebben nog meer.
Bekijk alle Maibru verhalen