Verhalen. Geen blogs.

Van letters, naar woorden door naar prachtige zinnen. Zet je ze in een sterk verband dan ontstaat er wat moois. Dan worden het verhalen.

Hipster design uit Brooklyn in onze schappen.

Waarom alles wat je koopt eruit ziet alsof het is gemaakt door een hipster in Brooklyn. Gedempte pastelkleuren. Een serif lettertype. Het veelvuldig gebruik van ampersands. Gestileerde titels, zonder kapitalen. Allemaal verpakt in rustgevende tonen van crème en lavendel. Oftewel, de hipster look.

Verder lezen

Is er iets beter dan pizza?

De basiscombinatie van brood, kaas en tomatensaus kan worden gedefinieerd als de heilige drie eenheid van voedsel. Ik denk dat veel mensen het met ons eens zijn aangezien pizza één van de meest geconsumeerde producten ter wereld is. Iedereen heeft wel zijn of haar voorkeur.

Verder lezen

Hou eens op met onzin aan je merk te plakken.

In veel projecten komt het onderwerp slogan of tagline wel op tafel. Een klein verhaal van ongeveer 7 woorden of minder waarin je de essentie van je merk neerzet. Geen beschrijving van je doet of wie je bent, maar woorden die een magneet zijn om gebruikers aan te trekken.

Verder lezen

Red Bull, een iconisch bedrijf met één product

Ze verkopen slecht één product, maar dat doen ze toch vrij aardig. Oké, als je het vergelijkt met de verkoopcijfers van een Coca-cola dan vallen ze in het niets. Maar het merk Red Bull is toch iconisch geworden. Hoe krijgt een bedrijf dat maar één product verkoopt zoveel erkenning? Even graven in het merk van Red Bull.

Verder lezen

Nieuwe technologie is niet altijd de oplossing.

Het was een zondag. Mijn favoriete voetbalploeg scoorde een wereldgoal. Een counter over de linkerflank uit het boekje. Eén keer raken. Tikkie-takkie. Je kent het wel. Wat een snelheid. Waanzinnig. We stonden op de banken. En dan ook nog in zo’n belangrijke wedstrijd.

Maar wacht, wat is er aan de hand?

Verder lezen

Verbinding, wat is het?

Het staat groot op onze website. ‘We geven merken strategische, visuele en verbale helderheid’. Helderheid door volledig te focussen op de gebruikersproblemen van deze tijd. Want gebruikersproblemen oplossen is waarde voor een merk creëren. Die creatieve verbinding is de motor van vooruitgang.

Verder lezen

Business mensen vs. merk mensen.

Bij Maibru hebben we de missie om helderheid te scheppen. Van onduidelijkheid naar duidelijkheid. Van ‘we doen alles’ naar focus. Want wij geloven in specialisatie.

Verder lezen

Weet je wat jij nodig hebt? Een standpunt.

Standpunten zijn vrij eenvoudig. Een standpunt is een mening of reeks meningen over de wereld. Vaak gebaseerd op persoonlijke ervaringen. Daaruit kan je concluderen dat wanneer je meer ervaring krijgt je een scherper standpunt in kan nemen.

Verder lezen

Vier vragen om je op weg te helpen bij het begin van een rebranding.

Heb jij de taak gekregen om intern de rebranding van jullie merk te leiden? Tof. Een rebranding is waarschijnlijk een van de meest uitdagende inspanningen in je creatieve carrière.  Maar het zal zeker elke zweetdruppel of enkele trein waard zijn. Maar hoe ga je aan de slag? Dat werd aan ons gevraagd. Hierbij een warm-up.

Verder lezen

Digitale transformatie. Dat is toch technologie?

We openen een willekeurige nieuwssite en er staat wel iets over dat de pandemie zal zorgen voor een nog grotere noodzaak van digitale transformatie binnen organisaties. Dat is uiteraard een lekkere binnenkomer, maar dat hebben we al vaker gehoord. En ze gaan dan flink in op de technologische mogelijkheden die er al zijn en nog gaan ontstaan. Technologie dit. Technologie dat. Het is allemaal waanzinnig.

Verder lezen

Tevredenheid is ervaring min verwachting.

Vorige week las ik een artikel waarin mensen werden aangemoedigd om de quarantaine tijd te gebruiken om iets “buitengewoons” in hun leven te bereiken. Maar wat is buitengewoon? Omdat onze realiteit is veranderd, moeten we onze statistieken wijzigen waarmee we ons succes beoordelen. 

Meer weten

Design voor mensen. Minder voor robots.

Afgelopen maanden hebben we allemaal wat extra tijd gekregen. De tijd die we bijvoorbeeld voorheen verspilden aan het reizen van punt A naar B, om op punt B precies hetzelfde te doen wat je ook op punt A had kunnen doen.

Lees verder

Hoe bedrijven bouwen aan hun merk tijdens de COVID-19 pandemie.

Als branding en design studio is het ongelooflijk interessant om verschillende bedrijven in deze crisis te volgen. Om te zien stijgen. Maar helaas zien we ook bedrijven omvallen. In de omstandigheden die dagelijks veranderen en de onzekerheid die daaruit voortkomt, worstelen veel bedrijven om zich in dit snelle tempo aan te passen aan de nieuwe realiteit. De realiteit van het opereren tijdens een pandemie. “De Anderhalvemetermaatschappij”.

Lees verder

Plastic wegwerp merken.

En nee, dan hebben we het niet over fout plastic of andere wegwerp meuk. We hebben het over echte merken. Merken die bij hun ontwikkeling te kort door de bocht zijn in het maken van keuzes. Als er al keuzes worden gemaakt. En dan na een korte periode weer moeten herontwerpen, omdat ze niet goed genoeg hebben nagedacht.

Lees verder

De sceptische designer.

Inmiddels ben ik alweer zes maanden met Dave bezig met Maibru. En dan leer je elkaar toch wel goed kennen. Ja Dave, het is toch echt zo. Je ontkomt er toch niet aan. Ik mag je graag, maar sceptisch ben je wel. Maar toen las ik een artikel dat sceptische designers hele goede designers zijn. Opeens steeg je van vriend, naar goede vriend. Je persoonlijkheid past dus perfect in de groei van ons merk. Het artikel had dus ook gelijk mijn aandacht. 

Lees verder

Hoe ontwikkel je een killer van een merknaam.

Coca-cola, Nike, Apple, McDonalds, Starbucks, Microsoft, Google, Disney. Wij zijn altijd gefascineerd geweest op merknamen vanwege hun enorme diversiteit. Hierboven staan enkele van de meest herkenbare merknamen van de wereld. Sommige lang. Sommige kort. Sommige vernoemd naar fruit en sommige vernoemd naar een persoon. Er zitten bestaande woorden tussen en er zijn ook namen helemaal nieuw bedacht. 

Lees verder

Diagnose, de onderbelichte stap van samenwerking.

Afgelopen week hebben we een discovery sessie bij een vakantiepark gedaan. Nu hebben wij afgelopen jaren al heel wat vakantieparken mogen vernieuwen en veranderen op het vlak van strategie, design en technologie. Een koud kunstje, zou je dan toch ook denken. Goed werkende elementen herhalen. Zaken optimaliseren en weer verder. En daar gaat het vaak fout. Tuurlijk ervaring is handig. Maar het verschil maak je niet door te kopiëren. Bij elk nieuw project stellen we daarom een nieuwe diagnose, voordat we iets voorschrijven. Net als een dokter.

Lees verder

Rebranding, met een gezonde dosis angst.

Ja, een rebranding is pijnlijk en tijdrovend. En het kan zeker ook riskant zijn. Met een rebranding ga je alles aanraken. Een complete revisie van het bestaande. En dat complete is de grote achterliggende reden waarom een rebranding zo pijnlijk kan zijn. En waarom het zo gevaarlijk kan aanvoelen. Je oude merk achterlaten is riskant. En is het gras dan écht altijd groener aan de overkant? Wie zal het zeggen.

Lees verder