Plastic wegwerp merken.

En nee, dan hebben we het niet over fout plastic of andere wegwerp meuk. We hebben het over echte merken. Merken die bij hun ontwikkeling te kort door de bocht zijn in het maken van keuzes. Als er al keuzes worden gemaakt. En dan na een korte periode weer moeten herontwerpen, omdat ze niet goed genoeg hebben nagedacht.

Lees verder

De sceptische designer.

Inmiddels ben ik alweer zes maanden met Dave bezig met Maibru. En dan leer je elkaar toch wel goed kennen. Ja Dave, het is toch echt zo. Je ontkomt er toch niet aan. Ik mag je graag, maar sceptisch ben je wel. Maar toen las ik een artikel dat sceptische designers hele goede designers zijn. Opeens steeg je van vriend, naar goede vriend. Je persoonlijkheid past dus perfect in de groei van ons merk. Het artikel had dus ook gelijk mijn aandacht. 

Lees verder

Hoe ontwikkel je een killer van een merknaam.

Coca-cola, Nike, Apple, McDonalds, Starbucks, Microsoft, Google, Disney. Wij zijn altijd gefascineerd geweest op merknamen vanwege hun enorme diversiteit. Hierboven staan enkele van de meest herkenbare merknamen van de wereld. Sommige lang. Sommige kort. Sommige vernoemd naar fruit en sommige vernoemd naar een persoon. Er zitten bestaande woorden tussen en er zijn ook namen helemaal nieuw bedacht. 

Lees verder

Diagnose, de onderbelichte stap van samenwerking.

Afgelopen week hebben we een discovery sessie bij een vakantiepark gedaan. Nu hebben wij afgelopen jaren al heel wat vakantieparken mogen vernieuwen en veranderen op het vlak van strategie, design en technologie. Een koud kunstje, zou je dan toch ook denken. Goed werkende elementen herhalen. Zaken optimaliseren en weer verder. En daar gaat het vaak fout. Tuurlijk ervaring is handig. Maar het verschil maak je niet door te kopiëren. Bij elk nieuw project stellen we daarom een nieuwe diagnose, voordat we iets voorschrijven. Net als een dokter.

Lees verder

Rebranding, met een gezonde dosis angst.

Ja, een rebranding is pijnlijk en tijdrovend. En het kan zeker ook riskant zijn. Met een rebranding ga je alles aanraken. Een complete revisie van het bestaande. En dat complete is de grote achterliggende reden waarom een rebranding zo pijnlijk kan zijn. En waarom het zo gevaarlijk kan aanvoelen. Je oude merk achterlaten is riskant. En is het gras dan écht altijd groener aan de overkant? Wie zal het zeggen.

Lees verder